Молба към Русия?!

Публикувам един текст, който открих на няколко места (сп. Про и Анти), в. „Поглед“, бр.48, от 02.12.1995г. Въпросният текст е част от Обръщение на българската опозиция към Александър Трети и е писано 14.04.1887г.

Нека не забравяме обаче, че това са били хора на власт, някои от които част от Временното руско управление, заемали са глвни държавни постове тогава:

 „Долуподписаните българи си позволяваме най-почтително да молим Ваше високопревъзходителство да хвърлите в стъпките на негово императорско Величество руския император, наш цар и покровител, най-ниската ни молба- да удостои с всемилостивото си внимание следното изложение на нещата в нашата родина….рискуваща да стане жертва на чуждестранни интриги и на враговете на славянството и православието…България не може да излезе от своето отчаяно положение без външна подкрепа.

За нас тази подкрепа и сила е само от Русия..

Ваше високопревъзходителство, ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСНАЦИТЕ Е НЕОБХОДИМА И НЕИЗБЕЖНА…Окупацията е необходима не само от политическа гледна точка, но и за да избави България от нравствено – разлагащиш се и деморализиращ социален ред, който постепенно се въдворява в България…“

          Подписано е от: Пл. Гешов, Т. Бурмов, Др. Цанков, Маджаров, Бракалов и др. 

Прочетете статиите за Бурмов и Цанков в Уикипедия и написаното за тях в учебниците по история, по които учат нашите деца в училище, и ще видите абсурда!!!

Аз обаче съм решила да им дам да прочетат това, вместо въпросния урок! 

Daniela

Daniela

Archive

2013 (2)
2012 (2)